ГоловнаПолітика

Янукович запропонував Меркель "викупити" Тимошенко за $7 млрд, - Рибачук

Лідер "Чесно" каже, що знає інформацію з достовірних джерел.

Янукович запропонував Меркель "викупити" Тимошенко за $7 млрд, - Рибачук
Фото: Макс Левин

Президент Віктор Янукович пропонував німецькому канцлеру Анґелі Меркель "викупити" екс-прем'єра Юлію Тимошенко за 7 мільярдів доларів.

Про це розповів один із засновників руху "Чесно" Олег Рибачук.

"Ну, хочете Тимошенко, так заплатіть, вона ж украла 14 мільярдів, то ми віддамо її за половину ціни. Це інформація від помічника Меркель. Хтось із товаришів-"регіоналів" переконав Януковича, що Тимошенко вкрала і вивела в Євросоюз 15 мільярдів доларів. Звідки цифра така - хрін його знає. І Янукович був благородний, він запропонував Меркель за півціни викупити екс-прем'єра. І мені радник Меркель розповів, що вона довго приходила до тями, а коли оговталася, то перестала з ним вітатися", - розповів Рибачук.

У коментарі "Українській правді" Рибачук зазначив, що знає про цю історію від "кількох достовірних джерел, яким він може довіряти", це німці з політичного кабінету Меркель.

Він також нагадав іще одну історію, коли після зустрічі держсекретаря Гілларі Клінтон із Віктором Януковичем у лютому цього року, вона заявила, що на переговорах був поганий перекладач, і український президент не розумів, що йому говорять.

"Про це я знаю з американських джерел. Це відомий факт", - додав Рибачук.

"Не можна на зустрічах тет-а-тет говорити відкрито неправду або обіцяти й не виконувати", - заявив він.

"У мене одна мета - пояснити, чому він нерукоподаючий у Європі", - резюмував Рибачук.

Нагадаємо, раніше Рибачук, говорячи про українську політику, зазначив, що на сьогодні в Україні реалізують дві концепції - консолідацію влади та її капіталізацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram