ГоловнаПолітика

​ПР: рішення з приводу Тимошенко відповідає вимогам чинного законодавства

Рішення Вищого спецсуду ухвалювалося на базі чинного Кримінально-процесуального кодексу.

​ПР: рішення з приводу Тимошенко відповідає вимогам чинного законодавства
Фото: Макс Левин

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ прийняв рішення про відхилення касації екс-міністра Юлії Тимошенко на вирок Печерського суду Києва в "газовій справі" виключно в рамках чинного законодавства.

Про це заявив народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник, повідомляє прес-служба політсили.

"Рішення Вищого спецсуду у справі Тимошенко абсолютно відповідає вимогам чинного законодавства. Провина екс-прем'єра доведена як письмовими доказами - йдеться про ту директиву, яку вона підписала, - так і доказами свідків. Вони (свідки) підтвердили прямі вказівки Тимошенко, спрямовані на підписання газової угоди, яка абсолютно не відповідає національним інтересам України", - заявив Олійник.

Також депутат наголосив, що рішення Вищого спецсуду ухвалювалося на базі чинного Кримінально-процесуального кодексу.

"Але опозиція, перебуваючи при владі, нічого не зробила для того, щоб змінити КПК і наблизити його до європейських стандартів", - зазначив він.

"До речі, за умовами газового контракту, який підписала Тимошенко, наша країна продовжує щорічно переплачувати 64 млрд гривень за газ. А це - 400 гривень щомісяця з кишені кожного пенсіонера. Тож газова угода Тимошенко підриває національну безпеку України", - резюмував Олійник.

Нагадаємо, 29 серпня ВССУ залишив чинним вирок Печерського суду Києва, згідно з яким Юлію Тимошенко засуджено до семи років позбавлення волі за перевищення службових повноважень під час підписання газових контрактів з РФ 2009 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram