ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Магера: веб-камери не завадять фальсифікації

У ЦВК здивовані, "як легко і швидко в бюджеті знайшовся майже мільярд на встановлення веб-камер".

Магера: веб-камери не завадять фальсифікації

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера впевнений, що за допомогою веб-камер неможливо зафіксувати порушення під час підрахунку голосів

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Факты и комментарии".

"За допомогою веб-камери неможливо побачити, що бюлетень, надрукований невеликим шрифтом, у якому стоїть галочка за партію А, перекладають у купку партії Б. І не варто переконувати людей у тому, що відеокамери можуть зафіксувати неправильний підрахунок голосів на виборчій дільниці", - заявив Магера.

"За допомогою техніки можна хіба що помітити там надмірне скупчення людей, відобразити якісь протиправні дії, наприклад бійку", - додав він.

При цьому заступник голови ЦВК висловив здивування тим, "як легко і швидко в бюджеті знайшовся майже мільярд гривень на встановлення веб-камер".

Нагадаємо, парламент ухвалив закон, що передбачає запровадження відеоспостереження на виборчих дільницях на майбутніх парламентських виборах, виділивши на ці цілі 993,6 мільйона гривень. Закон не передбачає проведення тендера на закупівлю товарів і послуг з організації такого відеоспостереження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram