ГоловнаПолітика

Донецьких школярів зобов'язали написати твори про Януковича і Ахметова

Перший урок нового навчального року присвятять 80-літтю Донецької області.

Донецьких школярів зобов'язали написати твори про Януковича і Ахметова

До 1 вересня в одній зі шкіл Донецька дітей попросили підготувати твори про Віктора Януковича і Ріната Ахметова.

Як розповів у своєму блозі один з координаторів руху "Ми - європейці", колишній мешканець Донецька Євген Іхельзон, дітям задано написати, вивчити і розповісти твори позитивного змісту. Є нібито і рекомендований список видатних донеччан, у якому чомусь відсутні артист балету Вадим Писарєв та оперний співак Анатолій Солов'яненко, зате є президент Віктор Янукович і один з найбагатших в Україні Рінат Ахметов.

Заступник начальника управління освіти Донецької міськради Галина Чорноводська пояснила ситуацію тим, що в школах Донецька перший урок 1 вересня присвятять 80-літтю Донецької області. "І, звичайно ж, ми будемо говорити про всіх великих представників Донецької області. У методичних рекомендаціях це прописано", - цитують слова чиновниці "Новини Донбасу".

Не існує, за її словами, і списку тих людей, про яких варто писати учням. "Ми просто даємо свої рекомендації. Усе на місцевому рівні вирішується. Учителі готуються, знаходять матеріали, запрошують відомих людей, громадські організації, ветеранів, промисловців - тих, про кого можна розповісти дітям, запросити їх, послухати і т. ін.", - наголосила Галина Чорноводська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram