ГоловнаЕкономікаБізнес

"Нібулон" хоче придбати суднобудівельний завод

Зернотрейдер отримав першочергове право на придбання одного з миколаївських підприємств.

"Нібулон" хоче придбати суднобудівельний завод
Завод "Нибулон"
Фото: zernoproekt.com

Один із найбільших агрохолдингів і зернотрейдерів України - компанія "Нібулон" - уклала попередню угоду про придбання суднобудівного заводу "Лиман" у Миколаєві, пише "Коммерсант-Украина".

"Є наміри придбати завод. Але угода ще не відбулася, тому що є певні речі, які необхідно "витримати" до придбання", - розповів гендиректор "Нібулона" Олексій Вадатурський.

Генеральний директор "Лиману" Сергій Ісаков уточнив, що між сторонами підписано попередню угоду, яка передбачає першочергове право "Нібулону" на придбання заводу.

Суднобудівний завод "Лиман" спеціалізується на виробництві патрульних катерів, моторних і вітрильних яхт довжиною до 70 м. Загальна площа заводу - 7,6 га, площа акваторії - 9,5 га, глибина біля причалу - 5 м.

Водночас "Нібулон" - єдиний в Україні агрохолдинг, що володіє власним флотом з 28 барж і 6 буксирів. 2009 року компанія замовила на миколаївському суднобудівному заводі "Океан" будівництво несамохідних двотрюмних суховантажів змішаного типу ("річка-море") та буксирів. Однак 2012 року контракт з "Океаном" було розірвано через те, що завод зірвав графік виконання робіт.

Експерти вважають, що саме цей негативний досвід змусив "Нібулон" задуматися про входження в суднобудівний бізнес.

Нагадаємо, Вадатурський входить у двадцятку найбагатших українців за версією журналу Forbes.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram