ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ запевняє, що в "Охматдиті" є ліки для дітей

Частину препаратів купують благодійні фонди.

МОЗ запевняє, що в "Охматдиті" є ліки для дітей
Фото: donbass.ua

Онкогематологічне відділення "Охматдиту" практично повністю забезпечено ліками для хворих дітей.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

"Пацієнти відділення дитячої онкології Національного інституту раку цього року практично на 100% забезпечені цитостатиками.

Є потреба в препараті Дактіноміцин - 300-400 флаконів на рік, який не представлено на ринку України, тому закуповується благодійними фондами "Краб" і "Застава" і надається батькам безкоштовно. Також завдяки благодійним фондам здійснюється закупівля препарату Топекан - 100-150 флаконів на рік, який було замовлено, але його ще не доставлено", - повідомив завідувач відділення дитячої онкології Національного інституту раку Сергій Павлик.

"Що стосується інших препаратів і матеріалів медичного призначення, то в них потреба задоволена. Так антибіотиками та препаратами супроводу пацієнти забезпечені повністю. Така сама ситуація і з базовими засобами для перев'язки. На 50% відділення забезпечене додатковими витратними матеріалами (катетерами підключичними, дренажем, шовним матеріалом)", - додав Павлик.

Також Сергій Павлик зазначив, що у відділенні дитячої онкології Національного інституту раку лікується третина всіх онкохворих дітей з України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram