ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Богатирьова: ми готові вводити відповідальність лікарів за якість профоглядів

Лікар повинен впливати на причини захворювання.

Богатирьова: ми готові вводити відповідальність лікарів за якість профоглядів
Фото: Макс Левин

Міністр охорони здоров'я, віце-прем'єр Раїса Богатирьова під час розширеної колегії міністерства в Тернополі зажадала від лікарів приділяти більше уваги профілактиці захворювань.

"До цього напрямку будуть найжорсткіші вимоги, я вам обіцяю. Тому що коли ми формуємо бюджет, усі хочуть закласти в нього придбання високотехнологічного обладнання, але про запобігання захворюванням ніхто не думає". Богатирьова запевнила учасників колегії, що зробить усе для того, щоб переорієнтувати лікарів на профілактичну роботу.

Раїса Богатирьова висловила думку, що лікар може впливати не тільки на перебіг захворювання, а й на його причини. "Ми не можемо говорити, що не впливаємо на захворюваність - той, хто так каже, не враховує міжсекторального підходу. Хто повинен домагатися виконання екологічних нормативів, щоб люди отримували чисту воду, могли виростити на городі здорову їжу? Це ми, охорона здоров'я, повинні домагатися".

"Запобігання захворюванням і профілактичний підхід - це наша відповідь на ті виклики, які сьогодні стоять перед охороною здоров'я", - резюмувала віце-прем'єр.

Нагадаємо, сьогодні під час промови на колегії Раїса Богатирьова заявила про те, що необхідно закріпити успіх реформи охорони здоров'я. На колегії триває докладне обговорення досвіду запровадження реформи в пілотних регіонах, а також розробка національної програми "Здоров'я 2020".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram