ГоловнаПолітика

Москаль радить Колесніченкові "розводити кроликів і пшеницю"

На думку депутата, Партії регіонів більше не вдасться обвести опозицію навколо пальця.

Москаль радить Колесніченкові "розводити кроликів і пшеницю"
Фото: newzz.in.ua

Народний депутат від блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Геннадій Москаль переконаний, що на парламентських виборах влада не зможе "розвести опозицію, як кошенят".

Про це Москаль сказав на прес-конференції в Чернівцях.

Відповідаючи на запитання журналістів про вибори 2012 року, на яких Партія регіонів може вкотре "розвести опозицію, як кошенят", Москаль зазначив, що цього не трапиться.

Москаль висловив думку, що Партія регіонів уже не має можливості "розвести опозицію так нахабно".

"Із мовним законом вони розвели самих себе. Адже перед тим, як ухвалювати мовний закон, потрібно було внести закон про ратифікацію Європейської хартії мов. Тому нехай агроном за освітою Колесніченко (один з ініціаторів мовного законопроекту) розводить пшеницю, кроликів, а не займається дурницями", - сказав Москаль.

Зокрема, нардеп зазначив, що на реалізацію положень мовного закону необхідно щонайменше 35 млрд доларів.

"І цей закон - це не виконання програми Президента "Україна для людей", у якій обіцяно другу державну російську, а якийсь сурогат спеціально до виборів, щоб показати, що регіонали щось роблять. Це дешевий піар", - зазначив Москаль.

Також парламентарій переконаний, що дурістю є заяви про те, що з парламентської кризи можна вийти за допомогою проведення дострокових виборів народних депутатів.

"Президент може розпустити парламент, якщо той місяць не збирається, а депутати вже на канікулах. Тому-то потрібно чекати на вересень, щоб депутати до жовтня не ходили на роботу. Тоді вже можна розпускати парламент, але вибори відбудуться пізніше, ніж нинішні, щонайшвидше у грудні 2012 року. Кому потрібні такі дострокові вибори? Загалом, цим (мовним) законом вони налаштували проти себе практично всіх", - переконаний Москаль.

Нагадаємо, 3 липня ВР ухвалила закон "Про засади державної мовної політики", внесений народними депутатами від Партії регіонів Сергієм Ківаловим і Вадимом Колесніченком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram