ГоловнаПолітика

ЄЕСУ заборгували державі 30 млн грн, - СБУ

У відомстві підрахували розмір шкоди, завданої діяльністю Тимошенко.

ЄЕСУ заборгували державі 30 млн грн, - СБУ
Фото: http://obozrevatel.com

Компанія ЄЕСУ, яку очолювала Юлія Тимошенко, завдала державі збитків у розмірі понад 30 млн грн, а особисто Тимошенко не сплатила понад 681 тис. грн податків.

Про це йдеться в обвинувальному висновку у справі ЄЕСУ, пише "КоммерсантЪ-Украина".

Майже п'ята частина обвинувального висновку, який налічує понад 100 сторінок, це перелік покупок і витрат Тимошенко, податки з яких не сплачено.

Документ було складено і підписано начальником слідчого відділу управління СБУ в Харківській області Грабіком 28 березня цього року, а наступного дня затверджено прокурором Харківської області Геннадієм Тюріним.

Більшу частину обвинувального висновку становлять дані, що їх зібрали слідчі ще 11 років тому, коли вперше було порушено справу про ухилення Юлією Тимошенко від сплати податків.

Зазначимо, розслідування вели з січня 2001-го по січень 2005 року, коли справу закрили. Термін давності минув іще 2009 року, проте в Генпрокуратурі та СБУ знайшли можливість знову розпочати розслідування, пославшись на те, що термін давності було перервано через вчинення Тимошенко іншого злочину.

"Обчислення терміну давності в цьому випадку починається з дня вчинення нового злочину", - наголошено в документі. Цим злочином вважають зловживання службовим становищем під час підписання 2009-го газових контрактів, за що Тимошенко засуджено на сім років позбавлення волі.

Нагадаємо, сьогодні відбудеться перше засідання суду у справі ЄЕСУ, яке пройде в Харкові.

Біля приміщення суду збираються прихильники і супротивники Тимошенко, які планують провести свої акції протесту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram