ГоловнаПолітика

Рада взялася за майбутніх нотаріусів

Депутати хочуть підвищити вимоги до нотаріальної діяльності.

Рада взялася за майбутніх нотаріусів
Фото: Макс Левин

Верховна Рада має намір підвищити вимоги до кандидатів у нотаріуси.

За ухвалення в першому читанні законопроекту №10364 "Про внесення змін до закону "Про нотаріат" проголосували 253 депутати за 226 мінімально необхідних.

Зокрема, законопроектом запропоновано збільшити мінімальний термін роботи кандидата в нотаріуси у сфері права із 3 до 6 років.

При цьому, якщо, згідно з чинним законодавством, нотаріальну діяльність може провадити особа, яка має вищу юридичну освіту, то, згідно із законопроектом, така діяльність доступна лише особам, які мають повну вищу юридичну освіту й освітньо-кваліфікаційний рівень спеціаліста, магістра або кваліфікацію юриста.

Законопроектом також запропоновано визначити, що нотаріусу заборонено провадити підприємницьку, адвокатську діяльність, бути засновником адвокатських об'єднань, працювати на державній службі чи службі в органах місцевого самоврядування, у штаті інших юридичних осіб, а також виконувати іншу оплачувану роботу, крім викладацької, наукової та творчої діяльності у вільний від роботи час.

Нагадаємо, 2008 року Рада урівняла в повноваженнях приватних і державних нотаріусів.

Раніше повідомляли, що Верховна Рада України ухвалила в першому читанні проект Закону "Про адвокатуру й адвокатську діяльність", який уніс Президент України Віктор Янукович.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram