ГоловнаПолітика

У Львові закидали кедами опудало депутата

Молодь захищала українську мову.

У Львові закидали кедами опудало депутата
Фото: http://ukranews.com

У Львові 5 червня молодіжні організації "Відсіч", "Борець", "Молодіжний націоналістичний конгрес" і "Українська молодь Христові" кедами закидали опудало депутата, який проголосував за мовний законопроект.

Опудало з написом "Ворог української мови" було встановлено біля приміщення Львівської обласної державної адміністрації, а кидати кеди та кросівки в нього міг кожен охочий. Усього в акції взяли участь близько 50 осіб.

Сьогодні, майже через 150 років, новоявлені "Валуєви" Межигір\'я зробили ще один крок до знищення української мови. Варто зазначити, що це не просто безглузда акція нетямущої і дурної влади. Вони про всяк випадок знищують усе українське, як чуже, невідоме їм і небезпечне. Думаю, що в такому разі на черзі Гімн України, Прапор, вишиванки...

— Юлія Тимошенко, екс-прем'єр-міністр України

За словами організаторів, для заходу обрали саме спортивне взуття, оскільки 24 травня під час акції протесту в Києві саме від удару таким взуттям постраждав депутат Вадим Колесніченко. "Ми обрали кеди як символ зневажливого ставлення до кожного, хто проголосує за мовний законопроект", - повідомив координатор акції Павло Дацків. За його словами, цим флеш-мобом націоналісти Львівської області оголосили мобілізацію бійців на захист української мови.

Нагадаємо, вчора, 5 червня, Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект №9073, яким має намір встановити офіційне використання регіональних мов у роботі місцевих органів державної влади при проживанні щонайменше 10% носіїв на територіях, на яких поширена ця мова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram