ГоловнаПолітика
Спецтема
Выборы в Киеве

Черновецькому подати у відставку наказали на Банковій, - Сенченко

На думку б'ютівця, влада має намір форсувати призначення дати київських виборів.

Черновецькому подати у відставку наказали на Банковій, - Сенченко
Фото: Артем Атаманюк

"Очевидно, що рішення подати у відставку з посади мера Києва - це не особистий вибір Леоніда Черновецького, а команда, яка надійшла з Банкової", - упевнений Андрій Сенченко.

Про це народний депутат від БЮТ заявив в ексклюзивному коментарі LB.ua.

На думку нардепа, наразі складно сказати, з якою конкретно метою влада порадила Черновецькому подати у відставку. "Ми останнім часом бачимо, що влада ухвалює безліч несподіваних рішень, тому через тиждень усе може змінитися. Але наразі, схоже, що наступним кроком буде призначення виборів київського мера на серпень 2012-го, - поділився нардеп, додавши: Зараз в Україні катастрофічна ситуація: економіка занепадає, влада не зможе втримати національну валюту. Що довше ПР буде зволікати з виборами, то нижчим буде рейтинг її кандидата".

"Далі рейтинг влади тільки падатиме, аж до того, що фальсифікаціями скоригувати результат не вдасться, - зазначив Сенченко. - ПР проведе вибори найближчим часом і не чекатиме, поки все впаде".

На думку депутата, не виключено також, що влада замислюється і над розпуском парламенту.

"Спікер ВР Володимир Литвин не випадково минулого тижня заявляв про саморозпуск парламенту, можливо, це все - ланки одного ланцюга і вибори мера Києва та парламенту синхронізують і проведуть незабаром, - припускає депутат. - Як розвиватимуться події, ми побачимо наступного сесійного тижня, наприклад, із якихось причин може не відкритися сесія і питання про достроковий розпуск парламенту знову опиниться у порядку денному".

Докладніше про всі перипетії виборчої кампанії в столиці читайте у спецпроекті LB.ua, присвяченому виборам у Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram