ГоловнаПолітика

Регіонали не хочуть жертвувати перемогою на парламентських виборах через Попова

Усередині Партії регіонів конкурують дві лінії проведення виборчої кампанії в Києві.

Регіонали не хочуть жертвувати перемогою на парламентських виборах через Попова
Фото: Макс Левин

Куратори парламентської кампанії Партії регіонів не підтримують проведення виборів у столиці не пізніше липня 2012 року.

Пише видання "Дзеркало тижня".

На думку чиновників з Адміністрації Президента, така перемога голови КМДА Олександра Попова дасть опозиції привід звинуватити ПР у фальсифікаціях, що вдарить по рейтингу партії влади напередодні виборів у Раду. Прихильники цієї лінії пропонують відтягувати дату виборів у столиці до 2013 року.

Внутрішня соціологія регіоналів на сьогодні малює очільникові КМДА відрив від Віталія Кличка всього в три відсотки. Та й їх, на думку кураторів столичної кампанії з АП, можна надолужити, провівши вибори мера влітку, коли молодь, яка становить ядро електорату Кличка, вирушить "на моря".

З іншого боку, якої ваги влада не намагалася б надати столичній кампанії, вона таки другорядна щодо парламентської. "Тому і вибудовуватися повинна з урахуванням граничної безпеки для виборів до ВР", - вважають куратори парламентської кампанії регіоналів.

У них є побоювання, що як би ефектно Попов ні підтягувався до рейтингової планки Кличка, висунення лідера "УДАРу" єдиним кандидатом в умовах об'єднання та активізації опозиції, а також імовірної обструкції з боку ЄС, може завдати ключового удару силам ПР як напередодні парламентських виборів, так і під час них.

Як стверджує видання, участь Кличка у виборах мера в статусі єдиного кандидата переведе кампанію з русла "блискучий господарник" проти "видатного спортсмена" в русло опозиція проти влади, що може активізувати найбільш аполітичні верстви населення столиці.

Ба більше, навіть фантастичну перемогу Попова не сильно вітатимуть у парламентському штабі регіоналів, якщо вона відбудеться напередодні виборів до ВР.

На думку деяких передбачливих людей у ПР, програш Кличка гарантує звинувачення у фальсифікаціях, які можуть сколихнути чергову хвилю негативу і також завдати серйозного удару по репутації партії влади як всередині країни, так і за її межами.

Таким чином, існують усі ознаки того, що всередині регіоналів конкурують дві лінії проведення кампанії в столиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram