ГоловнаПолітика

Європейські "зелені" вимагають від Платіні захистити Тимошенко

Федерації футболу та спортсмени не можуть погодитися з нападками на права людини.

Європейські "зелені" вимагають від Платіні захистити Тимошенко

Співголови групи "зелених" у Європарламенті Даніель Кон-Бендіт і Ребекка Хармс просять президента УЄФА Мішеля Платіні виступити із заявою щодо політичної ситуації в Україні.

Про це йдеться в їхньому відкритому листі на ім'я президента УЄФА.

"Нам здається неможливою присутність на турнірі на стадіонах Харкова, Києва або Львова тоді, коли

Юлія Тимошенко залишається у в'язниці і коли їй відмовляють у доступі до медичного лікування, до лікарів, яким вона може довіряти", - наголошено в листі.

"Ми вважаємо, що офіційна заява УЄФА та національних федерацій футболу щодо нестерпного політичного клімату в Україні сьогодні має з'явитися ще до офіційного відкриття Євро-2012", - наголосили євродепутати.

За їхніми словами, має бути зрозуміло, що федерації футболу і спортсмени не можуть погодитися з такими нападками на права людини і з вибірковим правосуддям.

У листі депутати також акцентували, що політична ситуація в Україні істотно деградувала з моменту останніх президентських виборів.

"Тимошенко є лише одним із випадків ув'язнення. Донедавна всі спроби Європейського Союзу застерегти Президента Віктора Януковича від переслідування опозиції не дали результату", - констатували євродепутати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram