ГоловнаПолітика

Журналісти повинні ризикувати життям - ЮНЕСКО

Головна мета ЮНЕСКО сьогодні - це свобода слова і свобода ЗМІ.

Журналісти повинні ризикувати життям - ЮНЕСКО
Фото: obozrevatel.com

Як повідомляє представник Інституту Горшеніна, таку думку висловив Гай Бергер, керівник відділу свободи слова та розвитку ЗМІ Сектору комунікації й інформації ЮНЕСКО, під час зустрічі з представниками української делегації у штаб-квартирі ЮНЕСКО в Парижі.

"ЮНЕСКО має мрію, і ми всі працюємо на неї - це свобода слова і свобода ЗМІ. Один з наших найуспішніших проектів сьогодні - це День свободи преси, який відзначають 3 травня. Його відзначають і в Україні. Це свято створене, щоб спонукати уряд поважати свободу преси, а громадян - захищати свободу слова. Цього року День свободи преси відзначатимуть навіть у Тунісі - на батьківщині семи революцій", - повідомив він.

Володимир Гай, керівник відділу медіа та громадських комунікацій Сектору комунікації та інформації ЮНЕСКО, зазначив, що без бажання держав змінити ситуацію ЮНЕСКО не всесильна: "Потрібно, щоб державні структури розуміли, як і чому працюють ЗМІ. ЮНЕСКО серйозно бореться за

безпеку журналістів і проти безкарності образ. Ми приділяємо велику увагу гендерному питанню - образу жінок у ЗМІ, їхньому становищу на роботі, кар'єрним перспективам. Адже жінок у ЗМІ дуже багато, а на провідних позиціях - обмежена кількість".

Володимир Гай також заявив, що ЮНЕСКО може допомагати Україні експертними консультаціями: "Я знаю, що у вас (в Україні -

LB.ua) не все гаразд, але ви все-таки обігнали Росію. Інша річ, які результати це дає, але свобода висловлення поглядів у вас існує. Україна і Росія - країни з дуже суперечливим менталітетом, як домовлятися про ці питання? Не слід сподіватися на диво. Стандарти є, але ви повинні самі працювати, писати статті і навіть ризикувати своїм життям, щоб упроваджувати їх. Журналісти мають подавати голос на різних рівнях".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram