ГоловнаПолітика

Єфремов не вважає порушенням те, що КПК ухвалили 60 депутатів

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов не вбачає жодного порушення в тому, що за новий КПК голосували щонайбільше 60 депутатів, хоча на табло був 271 голос.

Єфремов не вважає порушенням те, що КПК ухвалили 60 депутатів
Фото: Макс Левин

Про це він заявив сьогодні журналістам.

"Ми не порушили жодної букви регламенту і жодного закону нашої держави", - сказав Єфремов. Він зазначив, що депутати обговорювали кожну поправку і витратили достатньо часу для того, щоб обміркувати всі питання, пов'язані з КПК.

"Тому якщо хтось бачить якісь порушення, то існує процедура оскарження - і хай подають відповідне звернення", - сказав він.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи не є порушенням голосування одного депутата за своїх 4-5 колег, лідер фракції ПР сказав: "У нас написано, що депутат висловлює голосування через електронну картку, а як він розпоряджається електронною карткою - у регламенті не обумовлено".

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла новий Кримінально-процесуальний кодекс України сьогодні вранці.

Парламент розглядав КПК

у другому читанні чотири дні, починаючи з 10 квітня. Однак якщо 10 і 11 квітня засідання ВР оголошували закритими, то пленарне засідання, що почалося о 10:00 12 квітня, завершилося лише 13 квітня близько 4:10 ранку.

Усього в кодекс внесено понад 3700 поправок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram