ГоловнаЗдоров'я

В Україні стартувала вакцинація від грипу в аптеках: поки лише у Києві

Для проведення щеплення доведеться виконати низку вимог.

В Україні стартувала вакцинація від грипу в аптеках: поки лише у Києві
Міністр Віктор Ляшко під час вакцинації
Фото: МОЗ

Міністерство охорони здоров'я повідомило на сайті про створення в Україні механізму, що дозволяє проводити вакцинацію від грипу безпосередньо в аптеці замість медичного закладу.

Очільник відомства Віктор Ляшко, який, як і обіцяв, на собі випробував "аптечне" щеплення, заявив про "важливий євроінтеграційний крок, який свідчить про готовність України модернізувати систему охорони здоров'я для реагування на епідеміологічні виклики". 

Отримати ін'єкцію можна буде далеко не в кожному аптечному пункті: для цього потрібно буде отримати ліцензію від МОЗ, а фармацевти повинні пройти спеціальний навчальний курс. Окрім того, аптеки мають подбати про матеріально-технічне забезпечення і наявність окремого приміщення. Поки усім вимогам відповідає лише один заклад – у Києві на вул. Великій Васильківській, 84/20.

Для вакцинації громадянам потрібно отримати рецепт у свого сімейного лікаря, придбати за ним вакцину, заповнити на місці згоду про проведення щеплення, безпосередньо вакцинуватися, після чого зачекати 30 хвилин та отримати довідку, яку потім надати лікарю.

Генеральним партнером розділу «Здоров'я» є медична мережа «Добробут». Компанія розділяє цінності LB.ua щодо якісної медичної допомоги, та не втручається у редакційну політику LB.ua. Усі матеріали розділу є незалежними та створеними відповідно до професійних стандартів.