ГоловнаЗдоров'я

Перша евакуація дитини з Охматдиту на лікування за кордон може відбутися уже наступного тижня, – Ляшко

Наразі є 16 заявок від пацієнтів Охматдиту, які хочуть продовжити лікування за кордоном.

Перша евакуація дитини з Охматдиту на лікування за кордон може відбутися уже наступного тижня, – Ляшко
Фото: Інна Варениця

Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

За його словами, медзакладів за кордоном, готових прийняти дітей, багато. Зараз медики проводять консиліуми по кожному з 16 пацієнтів.

“Розраховуєсо, що одна з перших евакуацій буде наступного тижня в одну з країн ЄС”, – сказав Ляшко.

За словами директора Охматдиту Володимира Жовніра, наразі в самому Охматдиті продовжують лікуватися діти у пʼяти відділеннях: ендокринології, неврології (важкі діти з важкою патологією), двох педіатричних відділеннях та відділенні СНІДу. Вони лишилися тут, бо їхні корпуси мінімально пошкоджені. 

Наразі близько 100 дітей може лікувати дітей Охматдит на своїй території. І планують ще близько 50 дітей повернути з інших медзакладів. 

Сьогодні в Охматдиті запустили Центр крові, також відновила роботу онкогематологічна лабораторія, це дозволяє потихенько повертати онкопацієнтів у відділення, які вже приведені в стан, який може приймати дітей, пояснив міністр.

Генеральним партнером розділу «Здоров'я» є медична мережа «Добробут». Компанія розділяє цінності LB.ua щодо якісної медичної допомоги, та не втручається у редакційну політику LB.ua. Усі матеріали розділу є незалежними та створеними відповідно до професійних стандартів.