ГоловнаЗдоров'я

Ракетна атака на Київ побила не тільки Охматдит й Адоніс, але й Центр дитячої кардіології і кардіохірургії

Через ракетну атаку на Охматдит 8 липня потерпіла також і сусідня лікарня поруч – Центр дитячої кардіології і кардіохірургії. Там, зокрема, оперують серця дітей, навіть новонароджених. 

Ракетна атака на Київ побила не тільки Охматдит й Адоніс, але й Центр дитячої кардіології і кардіохірургії
Операційна у Центрі дитячої кардіології і кардіохірургії після удару
Фото: Центр дитячої кардіології і кардіохірургії

“Моя лікарня зруйнована. Того дня в Центр проводили чотири операції на серці дітям. Удар під час моєї операції зруйнував фактично все. Чи можете ви уявити забруднення, яке сталося під час операції 7-місячній дитині? Зараз її стан непердбачуваний”, – сказав у відеозверненні керівник центру, дитячий кардіохірург Ілля Ємець.

Зараз їхні пацієнти, діти на дорослі, лікуються у корпусі для дорослих.

Підрахунок повної суми збитків триває, це мільйони гривень на ремонт на закупівлю необхідного кардіохірургічного обладнання. У Центрі, зокрема, пошкоджено операційний блок (три операційні) та дороговартісне медичне обладнання, що було придбано переважно коштом благодійників.

Також потребують ремонту палати стаціонару, вийшла з ладу вентиляційна та стерилізаційна системи, відділення радіології більше не можуть функціонувати за своїм призначенням тощо.

Допомогти центру можна тут.

Генеральним партнером розділу «Здоров'я» є медична мережа «Добробут». Компанія розділяє цінності LB.ua щодо якісної медичної допомоги, та не втручається у редакційну політику LB.ua. Усі матеріали розділу є незалежними та створеними відповідно до професійних стандартів.