ГоловнаЕкономікаДержава

У голови правління ПриватБанку завершився термін контракту

Герхард Бьош залишить посаду 1 листопада.

У голови правління ПриватБанку завершився термін контракту
Герхард Бьош
Фото: Liga.net

Глава правління ПриватБанку Герхард Бьоша з 1 листопада припинить роботу на цій посаді у зв'язку з завершенням дії контракту. 

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" .

"Підстава такого рішення: пункт 5 частини першої статті 41 КЗпП України", – йдеться в повідомленні банку в системі розкриття Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР). Зазначений пункт передбачає звільнення з ініціативи власника або уповноваженого ним органу у зв'язку з припиненням повноважень посадових осіб.

"Пан Бьош продовжуватиме виконувати свої обов'язки повною мірою до плавного переходу управління та лідерства в правлінні", – зазначили тоді у пресслужбі.

Бьош має майже 40 досвіду в банківській сфері. Його кар'єра розпочалася 1986 року, в Австрії, в ролі економічного дослідника, після чого продовжив свою діяльність у банківському секторі. Протягом 2004-2006 років він очолював глобальний відділ казначейства та ринків у Raiffeisen Zentralbank, потім 2006 року прийшов на український ринок як заступник голови правління Райффайзен Банку, а вже 2010 року він отримав посаду першого заступника голови.

Згідно з даними Національного банку, станом на 1 липня 2024 року ПриватБанк посідав перше місце (895,87 млрд грн) за загальними активами серед 62 банків країни. Чистий прибуток фінустанови за 2023 рік становив 37,8 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram