ГоловнаЕкономікаБізнес

Директору заводу "Арсенал" повідомили про підозру

Йому закидають незаконну приватизацію одного з корпусів десять років тому.

Директору заводу "Арсенал" повідомили про підозру
Фото: arsenalcdb.com.ua

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру директору казенного підприємства спеціального приладобудування "Арсенал".

Про це повідомляється на сайті ДБР та Офісу генеральної прокуратури.

Йому закидають незаконну приватизацію (ч. 2 ст. 233 КК України) одного з корпусів підприємства у 2010 році.

"Попри заборону приватизації приміщень стратегічного підприємства, зловмисники розробили схему їх незаконного привласнення та заволодіння земельними ділянками, на яких вони розташовані. За такою схемою у 2010 році майже 10 тис. квадратних метрів приміщення одного з корпусів КП СПБ «Арсенал» було продано підконтрольній юридичній особі, чим державі завдано понад 80 млн гривень збитків", - йдеться в повідомленні ДБР.

В повідомленні прокуратури стверджується, що незаконне відчуження відбулося в 2011 році, і йдеться про приміщеення загальною площею 9,5 тис кв м на вул. Московська.

Слідчі вважають, що до схеми були залучені інші особи, в тому числі посадовці Фонду державного майна України та Національного космічного агентства України. Поки що їм підозру не повідомляли.

На момент оборудки підприємство розробляло і виробляло оптичні і оптико-електронні прилади для космічної, авіаційної та наземної техніки військового і цивільного призначення в Україні.

Директором КП СПБ "Арсенал" з 2007 року є Микола Лихоліт.

Нагадаємо, що у квітні 2020 року в Офісі генерального прокурора відбулася нарада з керівництвом Державного космічного агентства. На ній стало відомо, що заводу "Арсенал" була завдана шкода на суму понад 1 млрд грн внаслідок виведення об'єктів у приватну власність та реалізації майна через податкову заставу.

У відчуженні майна "Арсеналу" слідство звинувачує службових осіб держпідприємства та колишнє керівництво Державного космічного агентства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram