ГоловнаЕкономікаДержава

Прем'єр надіслав депутатам чорновий варіант секвестру бюджету без обговорення, - Уманський

Проєкт бюджетних змін обговорювали з нардепами, а не з членами уряду.

Прем'єр надіслав депутатам чорновий варіант секвестру бюджету без обговорення, - Уманський
Фото: ukranews.com

Проєкт секвестру бюджету не обговорювали з членами Кабінету Міністрів і в чорновому варіанті його надіслали депутатам. Про це розповів ексміністр фінансів Ігор Уманський в інтерв'ю LB.ua.

"Мінфін підготував драфт бюджетних змін, я переслав його президентові та прем'єру. Кажу, а тепер пройдімося, що критично, що - ні. Після - виносимо на Кабмін, і з кожним міністром обговорюємо і будемо приймати рішення що так, а що не так. Але прем'єр бере і надсилає цю чернетку депутатам! При цьому членам уряду чомусь не надіслав", - розповів ексміністр.

Кабінет Міністрів, за його словами, не обговорював секвестування бюджету.

"Вимушено, але я підписую ці папери і відправляю їх у Кабмін. Але уряд не засідає, збирається два рази погоджувальна рада ВР, збирається бюджетний комітет - усі, крім Кабміну, обговорюють бюджет. І ніхто з міністрів не запитав, а що, власне, відбувається? Чому без рішення Кабміну прем'єр узгоджує з депутатами якісь цифри? Для розуміння: всі, коли дивляться бюджет, бачать просто багато цифр. А в Мінфіні кожна окрема циферка - це тривимірна матриця. Як можна було щось обговорювати без Мінфіну, вносити якісь незрозумілі зміни? На якій підставі?" - резюмував ексміністр.

Нагадаємо, 29 березня у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про внесення змін до закону "Про державний бюджет на 2020 рік". В оновленому тексті поправок Кабмін запропонував ВР збільшити дефіцит річного бюджету втричі - з 96,3 млрд гривень до 298,4 млрд гривень. Передбачають, що доходи держбюджету скоротяться з 1,096 трлн гривень до 972,6 млрд гривень. 30 березня Рада провалила голосування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram