ГоловнаЕкономікаДержава

S&P підтвердило рейтинг України на рівні "B" зі стабільним прогнозом

Рейтинг також може бути підвищений наступного року, якщо зовнішня ліквідність України перевершить прогнози агентства.

S&P підтвердило рейтинг України на рівні "B" зі стабільним прогнозом

Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poors підтвердило довгострокові рейтинги України в іноземній і національній валюті на рівні "B", короткострокові рейтинги "B" і рейтинги за національною шкалою "uaA", прогноз щодо них "стабільний".

"Незважаючи на зміцнення фундаментальних чинників, включаючи збільшення валютних резервів, скромний дефіцит бюджету і скорочення державного боргу до ВВП, Україна стикається з ризиками, пов'язаними з погіршенням ситуації у світовій економіці і фінансах", - наголошується в повідомленні агентства в ніч на суботу, передає "Інтерфакс-Україна".

S&P додає, що незрозумілими зараз є наслідки недавніх перестановок в уряді на динаміку реформ в Україні і відносини країни з ключовими кредиторами.

Зазначається, що агентство може розглянути позитивну рейтингову дію протягом наступного року, якщо уряд доб'ється прогресу у своїй програмі реформ, зберігши при цьому колишні досягнення, включаючи незалежність Національного банку як органу грошово-кредитного регулювання, так і регулятора фінансової системи.

Рейтинг також може бути підвищений, якщо зовнішня ліквідність України перевершить прогнози агентства.

З іншого боку, S&P може знизити рейтинг, якщо перебої з фінансуванням за пільговими програмами або на ринках капіталу протягом наступного року поставлять під сумнів здатність України забезпечити великі виплати в іноземній валюті.

Нагадаємо, минулого року міжнародне рейтингове агентство Fitch підвищило рейтинг України до "B" з позитивним прогнозом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram