ГоловнаЕкономікаФінанси

Європейські та американські біржі продовжили різко знижуватися

Усі фондові ринки перебувають у "червоній зоні".

Фото: EPA/UPG

Європейські та американські фондові індекси в четвер продовжили різко знижуватися на тлі оголошеної пандемії коронавірусу.

Як повідомляє CNN, біржі в США відкрили торги падінням на 6-7% - і через кілька хвилин їх довелося зупинити.

На Нью-Йоркській фондовій біржі чинне правило: якщо індекс S&P 500 падає на 7%, торги зупиняють на 15 хвилин, щоб зняти паніку. Якщо це не допомагає і індекс далі падає, то після зниження на 13% знову роблять перерву. Якщо падіння триває до 20%, торги зупиняють до кінця дня. Поки що такого не траплялося.

Станом на 16:50 за київським часом індекс Dow Jones був приблизно на 1800 пунктів, або на 7,5% нижчим від значення попереднього закриття торгів. Індекс S&P 500 втратив понад 6%, індекс NASDAQ - близько 6%.

Обвал на європейських біржах ще дужчий. Страхи, спричинені коронавірусом, посилило рішення Європейського центрального банку не знижувати процентну ставку. Ключовий європейський індекс STOXX 600 за день упав на 10%.

Падіння відбулося і на національних біржах. Лондонський індекс FTSE 100 знизився на 9%, німецький DAX - на 9%, італійський FTSE MIB - на 12%, французький CAC 40 - майже на 10%.

Нагадаємо, що 11 березня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль попередив про наближення економічної кризи. У той самий час у Нацбанку запевнили, що Україна входить у кризу в кращому стані, ніж 2008 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram