ГоловнаЕкономікаБізнес

ЕBA і СУП закликають депутатів підтримати зміни 5% роздрібного акцизу

Бізнес-асоціації нагадали про підписаний меморандум.

ЕBA і СУП закликають депутатів підтримати зміни 5% роздрібного акцизу
Фото: Дарья Бурякина

Європейська бізнес асоціація і Союз українських підприємців закликають підтримати проєкти законів №2501, №2502, №2503 від 27.11.2019, які передбачають зміни системи адміністрування роздрібного акцизу з продажу цигарок, а саме перенесення сплати роздрібного акцизу з роздрібного на оптового торговця. Про це з посиланням на заяву ЕВА і СУП повідомляє БізнесЦензор.

"Так, 6 грудня провідні бізнес-асоціації України - Європейська бізнес асоціація, Американська торгова палата в Україні та Союз українських підприємців - вийшли зі спільною заявою про неприпустимість підвищення фіскального тиску на сумлінних платників податків, оскільки швидкість прийняття законопроєкту залишає без належного врегулювання цілу низку критичних зауважень до нього", - йдеться в заяві.

Також після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, 12 грудня, було підписано Меморандум про взаєморозуміння між представниками тютюнової індустрії (компаніями-членами Європейської Бізнес Асоціації) і Кабінетом Міністрів України. Меморандумом передбачено низку заходів зі створення чесної і прозорої конкуренції в індустрії, боротьби з незаконною торгівлею та ухиленням від сплати податків, забезпечення передбачуваності та прозорості в роботі гравців тютюнового ринку.

"Мова про сприяння розвитку конкуренції на ринку дистрибуції, зміна методики адміністрування 5% акцизного податку, розробку ліцензійних умов для здійснення оптової торгівлі тютюновими виробами, розробку системи контролю за переміщенням тютюнових виробів тощо", - йдеться в тексті заяви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram