ГоловнаЕкономікаДержава

ЄБРР виділить для реконструкції автодороги Київ-Одеса близько 450 млн євро

За ці гроші відремонтують 340 км у п'яти областях.

Європейський банк реконструкції і розвитку виділить на реконструкцію автодороги M05 Київ-Одеса в Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях протяжністю 314 км близько 450 млн євро. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Президент ЄБРР Сума Чакрабарті та прем'єр-міністр України Олексій Гончарук сьогодні, 22 листопада, в Лондоні підписали меморандум про взаєморозуміння щодо проєкту реконструкції автодороги M05 Київ-Одеса, а також будівництва північної ділянки обходу навколо Львова протяжністю 23 км.

Фото: twitter.com/EBRD

Проєкт буде здійснювати "Укравтодор". У рамках цього проєкту ЄБРР також буде підтримувати посилення корпоративного управління і боротьби з корупцією в агентстві, реформування українського дорожнього сектору та реалізацію заходів щодо підвищення дорожньої безпеки.

Передумовами надання фінансування ЄБРР є успішне завершення всього процесу аналізу проєктів, включаючи техніко-економічні обґрунтування і оцінку впливу на навколишнє середовище, а також остаточне затвердження цих проєктів Радою директорів ЄБРР.

Оновлення 18:04. Гончарук також підписав фінансову угоду з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) з цього ж проєкту на таку ж суму 450 млн євро.

"Підписав сьогодні Фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком і Меморандум про взаєморозуміння між урядом і ЄБРР про спільну реалізацію проєкту. Обидва документи на суму по 450 млн євро - загалом 900 млн євро! На що конкретно підуть гроші? На реконструкцію траси Київ- Одеса в Черкаській, Миколаївській та Одеській областях, а також будівництво північної ділянки об'їзної дороги навколо Львова. Вже через три роки траса Київ-Одеса стане першим автобаном європейського рівня по всій протяжності", - заяви Гончарук в фейсбуці.

Нагадаємо, наприкінці жовтня ЄБРР і Кабмін підписали меморандум про фінансування регіональних доріг.

Меморандум дає початок співпраці між урядом України та ЄБРР з метою створення правової, регуляторної, фінансової та інституційної бази щодо розвитку регіональних доріг для забезпечення зв'язку і задоволення потреб місцевих громад по всій країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram