ГоловнаЕкономікаБізнес

Ексзаступника міністра економіки Бровченка заарештували із заставою 3,4 млн гривень

Йому закидають державну зраду.

Ексзаступника міністра економіки Бровченка заарештували із заставою 3,4 млн гривень
Фото: пресс-служба президента

Шевченківський районний суд Києва заарештував підозрюваного в державній зраді колишнього заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Юрія Бровченка і призначив заставу в розмірі 3,4 млн гривень.

Про це повідомив його адвокат Сергій Стретович.

"Сьогодні суд обрав моєму підзахисному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою із заставою. Ми незадоволені таким рішенням і будемо його оскаржувати в апеляції", - повідомив він.

Адвокат підкреслив, що Бровченко категорично відкидає висунуті йому підозри. Захист має намір просити суд відпустити ексзаступника міністра під цілодобовий домашній арешт.

Нагадаємо, 22 жовтня ексчиновника, який з липня 2016-го по вересень 2019 року був заступником міністра, який відповідав за оборонну сферу, затримали в аеропорту "Бориспіль". Йому повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу - державна зрада.

За версією слідства, він може бути причетний до підписання свідомо збиткового контракту на виготовлення і поставку лінії з виробництва артилерійських снарядів на заводі "Артем" на суму 16,5 млн доларів. У результаті незаконної оборудки авансовий платіж у розмірі більш ніж 8,2 мільйона американських доларів було переведено на рахунки фіктивних офшорних підприємств і їх привласнили учасники схеми. При цьому іноземна компанія обладнання Україні не постачала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram