ГоловнаЕкономікаБізнес

ArcelorMittal виведе з України 10 млрд гривень у вигляді дивідендів

Порядок і терміни виплати грошей визначить наглядова рада компанії.

ArcelorMittal виведе з України 10 млрд гривень у вигляді дивідендів
Фото: ukraine.arcelormittal.com

Акціонери металургійного комбінату "АрселорМіттал Кривий Ріг" затвердили напрямок 10,85 млрд грн на виплату дивідендів. Про це йдеться на сайті компанії.

Розмір дивідендів затверджено обсягом 2,81 грн на одну просту акцію.

Порядок і терміни виплати дивідендів пізніше визначить наглядова рада компанії. Після цього кошти будуть перераховані акціонерам.

Найбільшим акціонером "АрселорМіттал Кривий Ріг" є німецька ArcelorMittal Duisburg GmbH. Вона володіє понад 95% акцій компанії, тому отримає 10,3 млрд грн дивідендів.

У АМКР відзначили, що востаннє дивіденди виплачувалися за 2007 рік, тобто ще до кризи 2008-2009 років. Після цього компанія направляла гроші на модернізацію виробництва, виконання масштабних інвестпроектів.

Нинішня виплата дивідендів не вплине на виконання інвестиційної програми. У найближчі п'ять років у розвиток виробництва компанія інвестує $1,8 млрд. З них близько $300-350 млн планують вкласти у будівництво фабрики огрудкування, яка випускатиме котуни, які частково замінять агломерат в якості сировини для доменних печей. Завдяки цьому підприємство зможе закрити дві зношені аглофабрики і тим самим знизити обсяг викидів на 50-55%.

"АрселорМіттал Кривий Ріг" - найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки. У власності Arcelor Mittal Duisburg GmbH знаходиться 95,128% акцій українського меткомбінату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram