ГоловнаЕкономікаБізнес

ДТЕК розпочала співпрацю з національною хорватською енергокомпанією

Поставки електроенергії плануються до кінця року.

ДТЕК розпочала співпрацю з національною хорватською енергокомпанією
Фото: Олег Гратило

Компанія ДТЕК розпочала співпрацю з національною енергетичною компанією Хорватії HEP d.d. (Hrvatska elektroprivreda d.d.), в рамках якої планує почати поставки електроенергії до кінця поточного року. Відповідний меморандум було підписано 10 жовтня 2019 року. Про це повідомляють на офіційному сайті ДТЕК.

Меморандум передбачає можливості в сфері торгівлі енергетичними ресурсами, реалізації спільних проєктів на зарубіжних ринках, у тому числі інвестиції в енергетичні активи.

"Першим кроком у рамках співпраці ДТЕК з HEP d.d. планується тестова поставка електроенергії дочірньою компанією DTEK Hungary Power Trade хорватській компанії в обсязі до 2,5 тис. МВт-год у жовтні цього року. Наступного року обсяг торгівлі може становити до 1,3 млн МВт-год", - повідомляє ДТЕК.

Генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко повідомив, що компанія вже співпрацює з понад 20 європейськими компаніями в сфері трейдингу енергоресурсами, що підтверджує статус ДТЕК як надійного міжнародного партнера. За його словами, підписання меморандуму про співпрацю з компанією HEP d.d., лідером енергетики Хорватії, - це черговий крок до розширення присутності ДТЕК на європейських енергетичних ринках. І це ще один етап на шляху зближення української і європейської енергосистем, що є запорукою зміцнення енергетичної безпеки України.

ДТЕК - найбільший приватний інвестор в енергетику України. Група розвиває бізнеси з видобутку природного газу і вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, заряджання електромобілів. У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування - 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників. 100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram