ГоловнаЕкономікаДержава

На монетизацію субсидій уряд направив майже 6 млрд гривень, - Гройсман

"Ці кошти - це державна підтримка, і вона належить людям".

На монетизацію субсидій уряд направив майже 6 млрд гривень, - Гройсман
Владимир Гройсман
Фото: https://www.kmu.gov.ua/ua/news/glava-uryadu-slovackim-zmi-ukrayina-znahoditsya-na-peredovij-borotbi-za-demokratiyu

Кабінет Міністрів направив на монетизацію субсидій 5,7 млрд гривень для 3,4 млн громадян.

Про це прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив в ефірі каналу "Україна".

"Процес монетизації комунальних субсидій та пільг - це не разова акція, а планомірний процес, який почався і буде продовжений. Ці кошти - це державна підтримка, і вона належить людям", - заявив прем'єр.

Глава уряду також підкреслив, що процес монетизації субсидій тісно пов'язаний і з процесами модернізації комунального господарства, відповідальність за які несе місцева влада.

Також Гройсман заявив, що закликає місцеву владу не відключати в містах гарячу воду, а провести модернізацію систем водопостачання.

Крім цього, він звернув увагу, що досвід монетизації субсидій буде врахований і при монетизації інших пільг. Робота в цьому напрямку почнеться, за словами глави уряду, вже з жовтня поточного року.

Нагадаємо, що з 1 березня 2019 року субсидії почали виплачувати грошима. Монетизовані субсидії пенсіонерам виплачують разом з пенсією через банк або Укрпоштою. Решта субсідіанти отримують виплати через Ощадбанк.

Всім, хто не має заборгованості за житлово-комунальні послуги, в травні автоматично перепризначать субсидію на новий період. Важливо, щоб за станом на травень не було простроченої більш як місяць заборгованості з оплати комунальних послуг, тобто послуг, спожитих в березні. Борги за квітневу комуналку не будуть прийматися до уваги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram