ГоловнаЕкономікаБізнес

Газові переговори України і РФ поновляться тільки після інавгурації, - Коболєв

І тільки після діалогу з Путіним.

Газові переговори України і РФ поновляться тільки після інавгурації, - Коболєв
Фото: Макс Левин

Переговори між Україною та Росією щодо нового контракту про транзит газу можуть відновитися тільки після інавгурації Володимира Зеленського, а також його переговорів з Володимиром Путіним. Про це заявив голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв під час Міжнародної інвестиційної конференції "Game of thrones: final season?" у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Наша сторона офіційно повідомила, що буде говорити тільки після того, як новий президент вступить на посаду і відбудеться розмова між паном Зеленським і паном Путіним. Ми очікуємо цієї події. Думаю, можливо, ці переговори поновляться в червні", - сказав Коболєв.

На його думку, на результати цих переговорів також ключовий вплив матимуть Німеччина, яка безпосередньо впливає на запуск "Північного потоку-2", подальші дії США щодо санкцій на РФ і здатність "Нафтогазу" продовжувати судовий позов проти "Газпрому" з приводу компенсації $12 млрд у разі непідписання нового транзитного контракту.

Нагадаємо, 27 квітня 2019 року президент Росії Володимир Путін заявив, що в разі припинення транзиту російського газу з 2020 року Україна може залишитися і без реверсних поставок з Європи.

2 травня у відповідь на це Коболєв зазначив, що розцінює заяву Путіна, як початок переговорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram