ГоловнаЕкономікаДержава

Транзит нафти "Дружбою" можуть відновити 3 травня

Під час переговорів сторони знайшли технічне рішення.

Транзит нафти "Дружбою" можуть відновити 3 травня
Фото: www.nadzor-info.ru

Нафтотранспортна компанія "Укртранснафта" заявила про завершення зустрічі операторів магістрального нафтопроводу "Дружба", транзит нафти можуть відновити в травні. Відповідне повідомлення опублікувала прес-служба підприємства.

"Сторони обговорили пропозиції щодо можливих шляхів врегулювання ситуації, що виникла через тимчасову зупинку нафтопроводу "Дружба" і визначили технічне рішення. Зі свого боку представники Російської Федерації зобов'язалися відновити транзит якісної нафти нафтопроводом з 3 травня 2019 року", - сказано в повідомленні.

У зустрічі брали участь глава концерну "Белнефтехим" Андрій Рибаков, перший віце-президент "Транснафти" Максим Гришанін, заступник міністра енергетики РФ Павло Сорокін, заступник гендиректора товарно-транспортних операцій "Транснефть-Дружба" Володимир Росляков, генеральний директор "Укртранснафти" Микола Гавриленко і президент компанії PERN S.А. Ігор Василевський.

Нагадаємо, напередодні "Укртранснафта" вимушено припинила транзит нафти по магістральному нафтопроводу "Мозир - Броди". Раніше підприємство посилило контроль якості нафти, що транспортується через територію України, у зв'язку з інформацією про надходження неякісної нафти з Росії.

У січні-березні транзит нафти через Україну збільшився на 5,2% до 3,403 млн тонн у порівнянні з січнем-березнем 2018 року. У 2018 році транзит нафти через Україну знизився на 4,3%, або на 603 тис. тонн до 13 335 тис. тонн в порівнянні з 2017 роком (13 938 тис. тонн).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram