ГоловнаЕкономікаДержава

З 1 липня зростуть ціни на оформлення паспортів

Також ціни зростуть на посвідчення біженця, карту мігранта, дозвіл на проживання і т.д.

З 1 липня зростуть ціни на оформлення паспортів
Фото: znaj.ua

Кабінет Міністрів України затвердив підвищення цін на оформлення паспортів з 1 липня. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду 24 квітня, передає "Інтерфакс-Україна".

Передбачається, що з 1 липня 2019 року ціна за оформлення (в тому числі замість втраченого або вкраденого) або обмін паспорта на ID-карту зросте з 87 до 126 грн у разі виготовлення до 20 робочих днів і з 174 до 252 грн у разі виготовлення до 10 днів. Підвищення цін не поширюється на оформлення паспорта вперше.

Вартість за оформлення (у тому числі замість втраченого або вкраденого) і обмін закордонного паспорта зросте з 253 до 352 грн у разі виготовлення до 20 робочих днів, з 506 до 704 грн у разі виготовлення до 7 днів або до 3 днів.

Також зросте вартість оформлення проїзного документа біженця, посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон, посвідка на тимчасове проживання і проїзного документа особі, якій надано додатковий захист, з 156,46 грн до 226 грн.

Оформлення посвідчення біженця буде коштувати 168 грн, карти мігранта - 199 грн, посвідчення особи, яке вимагає додаткового захисту - 168 грн, посвідки на постійне проживання - 352 грн.

Нагадаємо, з листопада 2018 року Кабмін дозволив обмін паспорта старого зразка у формі книжки на паспорт з безконтактним електронним носієм у формі ID-картки всім категоріям громадян України за їхнім бажанням. Заміна здійснюється добровільно в разі сплати адміністративного внеску.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram