ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрзалізниця" хоче продовжити євроколію до вокзалу в Мукачеві

Відсутній відрізок колії європейського стандарту становить приблизно 500 м.

"Укрзалізниця" хоче продовжити євроколію до вокзалу в Мукачеві
Поезд-экспресс "Мукачево - Будапешт"
Фото: Александр Рудоманов

АТ "Укрзалізниця" планує побудувати відсутній відрізок колії європейського стандарту 1435 мм протяжністю приблизно 500 м, дотягнувши його до залізничного вокзалу в Мукачеві.

Про це розповів начальник департаменту пасажирських перевезень далекого прямування УЗ Олександр Красноштан, передає "Центр транспортних стратегій".

"Уже є проект реконструкції колійного розвитку для того, щоб витягнути євроколію до вокзалу й організувати там дуже зручний пасажирський хаб... Ба більше, ми бачимо інтерес і з боку приватних європейських операторів працювати з нами і їздити в Мукачево. Вони бачать тут потужний пасажиропотік. І ми повинні це робити, тому що заробляємо на цьому", - сказав Красноштан.

Він також пояснив, чому проект з продовження шляхів з колією європейського стандарту не було реалізовано раніше.

"Логіка УЗ проста: ми дуже обережно і виважено підходимо до інвестицій. Ми не хочемо вкладати інвестиції, які потім не окупаються і нікому не потрібні. Таких прикладів у минулому є чимало. Для того, щоб цього не було, ми спочатку пішли шляхом мінімального вкладення і запустили рух, щоб подивитися чи є потенціал... Ми поїздили в Будапешт, запускаємо рейс у Кошице, і вже бачимо, що потенціал є", - зазначив він.

Нагадаємо, угорська залізнична компанія MÁV-START запустила потяг Будапешт-Мукачево з 9 грудня минулого року. Зараз поїзд відправляється від спеціально обладнаної платформи, побудованої в тому місці, де закінчується євроколія. Пасажирам доводиться долати відстань приблизно півкілометра, щоб дістатися до неї від будівлі вокзалу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram