ГоловнаЕкономікаБізнес

Аеропорт "Ужгород" 15 березня відновить прийом рейсів після трирічної перерви

Першим буде напрямок Ужгород-Київ.

Аеропорт "Ужгород" 15 березня відновить прийом рейсів після трирічної перерви
Аэропорт "Ужгород"
Фото: myavia.com.ua

Авіакомпанія "Мотор Січ", починаючи з 15 березня, розпочинає виконувати рейси за маршрутом Київ-Ужгород.

Відповідне повідомлення перевізник розмістив на своїй офіційній сторінці у Facebook.

Так підтвердилася оприлюднена раніше інформація про те, що аеропорт "Ужгород" відновить роботу в середині березня, передає ЦТС.

Варто зазначити, що на сайті авіакомпанії Ужгорода наразі немає у розкладі польотів.

Водночас журналіст Віталій Глагола повідомляє, що рейси виконуватимуться лише один раз на тиждень - щоп'ятниці. Ціна на квитки буде варіюватися в межах 699-3500 гривень в один бік.

"Мотор Січ" розпочала виконання регулярних рейсів Київ-Ужгород у 2013 році. У 2016 році компанія переривала польоти на два місяці, потім їх відновила, але в результаті того самого року аеропорт Ужгород припинив приймати регулярні рейси.

Причиною стало те, що 16 червня 2016 року закінчився термін дії міжурядової угоди між Україною і Словаччиною про передавання відповідальності за забезпечення обслуговування повітряного руху та експлуатацію аеропорту Ужгород. Річ у тому, що аеропорт "Ужгород" розташований безпосередньо біля словацького кордону - для зльоту і посадки в Ужгороді літаки повинні заходити в повітряний простір Словаччини.

В середині грудня 2018 року державне підприємство обслуговування повітряного руху України "Украерорух" отримало сертифікат відповідності нормам Європейського Союзу. Сертифікат EASA засвідчує відповідність "Украероруху" нормам ЄС і є підставою для отримання прав зі словацької сторони для надання послуг з обслуговування повітряного руху в частині повітряного простору Словаччини.

Нагадаємо, що Міністерство інфраструктури вирішило побудувати новий аеропорт у Мукачеві. Він стане головним у Закарпатській області замість обмеженого у розвитку аеропорту "Ужгород".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram