ГоловнаЕкономікаБізнес

Мережа магазинів одягу Monton іде з України

Бренд не впорався зі зростанням конкуренції.

Мережа магазинів одягу Monton іде з України
Фото: monton.andmorefashion.com

Мережа магазинів одягу Monton з 1 березня закриє свої магазини в Україні. Про це LIGA.net розповів Максим Чечелев - генеральний директор компанії "Балтика Рітейл", яка розвивала мережу Monton. За його словами, рішення ухвалено у зв'язку з незадовільними показниками роботи в Україні.

"Власник мережі прийняв рішення про недоцільність продовження бізнесу в нашій країні, що пов'язано з невисокою купівельною спроможністю в Україні", - розповів він.

Естонська компанія Baltika Group відкрила свій перший магазин Monton в Україні 2000 року. Бренд Monton належав естонській компанії AS Baltika Grupp.

2014 року концерн Baltika Group, який розвивав мережу на території України, продав свій український підрозділ "Балтика Рітейл" за 1,25 млн євро компанії Osaühing Ellipse Group.

На початок 2019 року Monton керувала 16 магазинами в Україні. За минулий місяць закрили 14 магазинів, ще два завершать роботу до кінця лютого.

Рішення Monton покинути український ринок суперечить тенденціям ринку. У 2018 році, за даними консалтингової компанії NAI Ukraine, в Україні з'явилося понад 20 міжнародних брендів, серед яких такі як H&M, DeFacto і Koton.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram