ГоловнаЕкономікаБізнес

Держава повинна стати посередником між бізнесом і наукою, - Міносвіти

Бізнес і наука працюють по-різному.

Держава повинна стати посередником між бізнесом і наукою, - Міносвіти
Фото: ковтунец

Українська економічна система на цей момент є нечутливою до інновацій. Про це під час Міжнародного металургійного форуму «Наука та інновації», який проходить у Києві, заявив перший заступник міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець.

«На превеликий жаль, українська економічна система є нечутливою до інновацій. Це неприпустимо у 21 столітті, тому що призведе до нашого застою. Ми повинні це кардинально міняти. Ми повинні розуміти, що бізнес і наука працюють по-різному. У науці можна фантазувати, пропонувати ідеї, які будуть актуальні через 20 років, можна говорити про висадку на Марс. Бізнес повинен заробляти гроші вже сьогодні, він не має права на такі далекосяжні фантазії. І посередником у цьому процесі, в цьому діалозі, має бути держава, має бути уряд, які пропонують гармонізацію цих відносин», - заявив Ковтунець.

Він підкреслив, що держава повинна сприяти інноваційному розвитку. «Зараз у Міністерстві триває робота над проектом закону про стартапи. Про ці підприємства, які повинні реалізовувати інновації, щоб усі - і бізнес, і університети, зокрема ті, що працюють у сфері металургії, щоб вони приєдналися до цієї роботи і ми отримали закон, який з першого дня дозволить встановити кооперацію між університетами та бізнесом», - підсумував заступник міністра.

Нагадаємо, 2-3 жовтня в Києві проходить Міжнародний металургійний форум «Наука та інновації».

Організаторами форуму виступають НАН України, Смарт Холдинг, Метінвест, Інтерпайп, АрселорМіттал Кривий Ріг і Evraz.

У заході беруть участь промисловці, представники наукової спільноти та державні чиновники.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram