ГоловнаЕкономікаБізнес

Глава "Метінвесту": Україна однією з перших використала інновації в металургії

"Коли об'єднуються зусилля науки, бізнесу, політиків і держави в плані освіти, це не може не принести успіху"

Глава "Метінвесту": Україна однією з перших використала інновації в металургії
Фото: 24tv.ua

Таку думку висловив генеральний директор групи "Метінвест" Юрій Риженков.

"Нові технології в металургії Україна завжди застосовувала однією з перших в світі. Наприклад, перша установка вдування пиловугільного палива (ПВП) у промислових масштабах була впроваджена ще в 70-х роках минулого століття. Перша МБЛЗ була побудована в Україні", – сказав він в рамках Міжнародного металургійного форуму "Наука та інновації" в Києві, який відбувся в понеділок.

За його словами, сьогодні українським металургійним підприємствам доводиться конкурувати з новими потужностями в Туреччині, Китаї та Російській Федерації.

"Але незважаючи на втрату підприємств на Донбасі, ми гідно конкуруємо на світовому ринку. Ми модернізуємо виробництво, оновлюємо потужності", – зазначив він.

Як приклад гендиректор назвав корінну реконструкцію доменної печі №3 на "Запоріжсталі", будівництво нової МБЛЗ на ММК ім. Ілліча.

"Крім того, ми знаходимося на порозі будівництва нового конвертерного цеху і ливарно-прокатного модуля на "Запоріжсталі", – підкреслив Ю.Риженков.

При цьому глава "Метінвесту" відзначив важливу роль української науки в розвитку металургійної галузі країни. "Коли об'єднуються зусилля науки, бізнесу, політиків і держави в плані освіти, це не може не принести успіх", – зазначив він.

За його словами, необхідно вдихнути нове життя в співробітництво металургійних підприємств і металургійної науки, а перераховані проекти з модернізації потужностей "дають впевненість, що наука в Україні буде розвиватися".

У той же час Ю. Риженков зауважив, що в останні роки молодь втратила інтерес до української металургії.

"Однак об'єднавшись, ми покажемо, що українська металургія і наука мають прекрасне минуле, стабільне сьогодення і чудове майбутнє", – констатував глава "Метінвесту", звернувшись до учасників Форуму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram