ГоловнаЕкономікаБізнес

Європейська бізнес асоціація виступила проти підвищення залізничних тарифів

Запропонована індексація може мати негативний вплив на окремі галузі економіки.

Європейська бізнес асоціація виступила проти підвищення залізничних тарифів
Фото: vagon.by

Компанії-члени Європейської бізнес асоціації не підтримують проект наказу Мінінфраструктури про індексацію тарифів на перевезення вантажів, пише УНІАН.

Про це йдеться в листі виконавчого директора Європейської Бізнес Асоціації Ганни Дерев'янко першому віце-прем'єру - міністру економічного розвитку і торгівлі України Степану Кубіву, міністру інфраструктури Володимиру Омеляну, міністру фінансів України Олександру Данилюку, голові Державної регуляторної служби України Ксенії Ляпіній, в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євгену Кравцову.

 "Запропонована проектом наказу індексація тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом, на думку експертів комітету з логістики, може негативно вплинути на окремі галузі економіки України, зокрема на середньо- і довгострокову конкурентоспроможність промисловості й агропромислового комплексу України та може призвести до збільшення вартості автомобільних перевезень як альтернативного виду вантажних перевезень", - сказано в листі. Як повідомлялося раніше, рада директорів Американської торговельної палати в Україні звернулася до уряду України з проханням не підтримувати підвищення тарифів на вантажні залізничні перевезення, оскільки воно є передчасним і економічно необгрунтованим.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram