ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін затвердив підвищення вантажних тарифів "Укрзалізниці" на 22,5%

Пасажирські перевезення не дорожчатимуть.

Кабмін затвердив підвищення вантажних тарифів "Укрзалізниці" на 22,5%
Фото: interleaseinvest.all.biz

Кабінет Міністрів у середу затвердив фінансовий план публічного акціонерного товариства "Укрзалізниця" на 2017 рік, який передбачає підвищення вантажних тарифів на 22,5% з 1 жовтня.

Перший віце-прем'єр, міністр економіки Степан Кубів заявив на засіданні уряду, що тариф підвищується на "суму корупційної складової".

Він також наголосив, що гроші необхідні "Укрзалізниці" на оновлення та модернізацію рухомого складу. "Це питання двічі обговорювали на урядовому комітеті. Хочу доповісти, що впродовж 25 років модернізація та інноваційні процеси на залізниці не проводилися. Наприклад, коли ми говоримо про перевезення зерна, останній вагон-зерновоз був зроблений у 1994 році. Коли ми говоримо про інші спеціалізовані вагони, вони 60 років не оновлювалися", - заявив Кубів.

Заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк, своєю чергою, сказав, що зараз українські вантажні тарифи - найнижчі в Східній Європі.

"Саме тому тарифною радою Мінінфраструктури було прийнято рішення рекомендувати провести індексацію, оскільки останній тариф формувався за ціною долара 5 грн", - заявив він.

Пасажирські перевезення у 2017 році не дорожчатимуть.

Нагадаємо, що проти різкого підвищення тарифів на вантажоперевезення виступили майже всі профільні бізнес-асоціації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram