ГоловнаЕкономікаБізнес

В Україну доставили першу партію американського вугілля

Паливо піде на Трипільську ТЕС.

Уночі 13 вересня в порт "Південний" прибуло судно Ocean Ambitious з 62 тисячами тонн енергетичного вугілля з США для станцій державної компанії "Центренерго" за контрактом з XCoal Energy and Resources.

Фото: port-yuzhny.com.ua

Згідно з повідомленням порту, розвантаження вже почалося.

Як зазначив в. о. директора держпідприємства "МТП "Южний" Віталій Жуковський, порт виконує доручення Міністерства інфраструктури з прийому та відправлення вугілля на українські ТЕС. Він упевнений, що графік робіт буде виконаний.

"На початку вересня ми завершили планову підготовку обладнання, адже в найближчий тиждень підприємство планує прийняти відразу 4 судна з вугіллям, загальним обсягом понад 295 тис. тонн: одне - для "Центренерго", два - для ДТЕК і одне - для ТОВ "Єврореконструкція". Досвід розвантаження балкерів з антрацитом з ПАР підтверджує нашу здатність ефективно організувати процес відправлення вантажів енергетикам для своєчасного поповнення запасу на складах ТЕС", -наголосив Жуковський.

Нагадаємо, з весни 2017 року в порту "Южний" розвантажили три судна з антрацитом з ПАР, що його закупив ДТЕК для Придніпровської та Криворізької ТЕС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram