ГоловнаЕкономікаДержава

Затверджено нову енергостратегію України

"В основі нової енергетичної політики країни доволі амбітні цілі".

Затверджено нову енергостратегію України
Фото: atomic-energy.ru

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні в п'ятницю затвердив проект Енергетичної стратегії України до 2035 року.

Енергетична стратегія України є базовим документом державної енергетичної політики, яка визначає цілі розвитку енергетичного сектора відповідно до потреб економічного та соціального розвитку на період до 2035 року, а також формулює завдання органів виконавчої влади в сфері управління енергетичним сектором.

"В основі нової енергетичної політики країни доволі амбітні цілі - зниження енергоємності економіки вдвічі до 2030 року, збільшення українського виробництва як традиційних, так і альтернативних джерел енергії", - цитує прес-служба уряду віце-прем'єра Володимира Кістіона.

Згідно з документом, нова структура потреб в енергетиці виглядатиме так: атомна енергія до 2035 року даватиме 50% електроенергії країни, поновлювані джерела - 25%, гідроенергетика - 13%, а решта - покриватиметься за рахунок теплових електростанцій.

Нагадаємо, що в 2006 році було затверджено Енергостратегію-2030. Криза 2008-2009 років, подорожчання російського газу і низка інших факторів призвели до того, що вона швидко застаріла. Після приходу Віктора Януковича до влади почався процес перегляду стратегії, і в 2013 році її оновили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram