ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ обурився рішеннями суду щодо Приватбанку

Регулятор буде подавати апеляцію.

НБУ обурився рішеннями суду щодо Приватбанку
Фото: EPA/UPG

Національний банк відреагував на рішення Окружного адміністративного суду Києва, який поставив під сумнів законність націоналізації Приватбанку.

"Національний банк обурений останніми рішеннями судів про нібито неправомірність входження держави в капітал Приватбанку і процедури bail-in... Всі рішення щодо Приватбанку були ухвалені виключно в рамках спеціальної процедури, передбаченої статтею 41-1 закону "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб", - йдеться в заяві Нацбанку.

НБУ підкреслив, що буде подавати апеляцію.

Нагадаємо, Окружний адмінсуд Києва за позовами Акцент-Банку (А-Банк) та сім'ї Суркіса 17 травня ухвалив два рішення, якими зобов'язав повернути їм понад 1,4 млрд гривень, вилучені в рамках націоналізації Приватбанку.

Наприкінці 2016 року Приватбанк був націоналізований у зв'язку з нездатністю акціонерів провести докапіталізацію установи.

Тоді в Нацбанку заявили, що "діра" в капіталі Привату - близько 148 млрд гривень, але вже в квітні глава НБУ Валерія Гонтарева заявила, що це була дуже консервативна оцінка. В реальності необхідність докапіталізації виявилася ще більшою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram