ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укроборонпром" готовий розгорнути масштабне виробництво патронів за 18 місяців

Для будівництва заводу необхідне державне фінансування.

"Укроборонпром" готовий розгорнути масштабне виробництво патронів за 18 місяців
Владимир Коробов
Фото: Макс Требухов

Концерн "Укроборонпром" готовий розгорнути масштабне виробництво боєприпасів у разі отримання фінансування за 18 місяців.

Про це на прес-конференції у вівторок сказав заступник генерального директора ДК "Укроборонпром" Володимир Коробов.

"На сьогодні ми використовуємо боєприпаси, які є на складах зберігання. Природно, вони не вічні і склади не бездонні. Тому ми розробили програму, відпрацювали всі проекти і рішення щодо виробництва боєприпасів. Передано все в Кабінет Міністрів. На жаль, за свої обігові кошти "Укроборонпром" не може [будувати], чекаємо на відкриття фінансування [з держбюджету] в цьому році і почнемо виробляти", - заявив Коробов.

За його словами, масштабне виробництво патронів може початися через 18 місяців після запуску проекту.

Він уточнив, що цей завод зможе випускати патрони як натівського калібру, так і пострадянського.

Нагадаємо, голова Комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський вважає, що Збройні сили України в найближчі роки патрони не замовлятимуть, тому будувати патронний завод немає сенсу.

Раніше в Україні функціонував Луганський патронний завод, який виробляє боєприпаси для стрілецької зброї і який зараз опинився на тимчасово непідконтрольній українській владі території.

У жовтні 2015 року прем'єр-міністр Арсеній Яценюк говорив, що Україна планує придбати нову лінію для виготовення боєприпасів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram