ГоловнаЕкономікаДержава

Росія заявила про гарантії Єврокомісії, що Україна не активує штраф на 172 млрд грн

Дій стосовно транспортованого газу Київ не вживатиме.

Росія заявила про гарантії Єврокомісії, що Україна не активує штраф на 172 млрд грн
Олександр Новак, міністр енергетики РФ
Фото: pravdaurfo.ru

Міністр енергетики Росії Олександр Новак заявив, що віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович гарантував, що Україна не буде активувати штраф на 172 млрд гривень.

Про це Новак сказав в інтерв'ю телеканалу НТВ.

"Ми звернули увагу Єврокомісії на незаконне рішення київського Господарського суду на користь АМКУ про накладення штрафу на "Газпром" у розмірі 6,6 млрд доларів. Це взагалі нонсенс, абсолютно безпрецедентний випадок", - заявив він.

"Нас пан Марош Шефчович запевнив, що він розмовляв з головою уряду України - той підтвердив, що ніяких дій щодо реалізації рішення Господарського суду Києва щодо газу, що транспортується, Київ не вживатиме", - сказав він.

За словами Новака, це тільки усні гарантії і їх ще потрібно закріпити юридично.

Нагадаємо, Господарський суд Києва 5 грудня ухвалив рішення про примусове стягнення з російської компанії "Газпром" майже 172 млрд гривень.

Сума складається з 85,966 млрд гривень штрафу за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу через українську газотранспортну систему, а також 85,966 млрд гривень пені за прострочення сплати штрафу (термін виконання рішення АМКУ закінчився ще 4 травня 2016 року).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram