ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін ввів ембарго на російські цибулю, кетчупи, рибу і печиво

Постанова набирає чинності через 10 днів з дня опублікування

Кабмін ввів ембарго на російські цибулю, кетчупи, рибу і печиво
Фото: http://eircenter.com

Кабінет Міністрів України розширив перелік російських продуктових товарів, які потраплять під заборону ввезення у відповідь на продовження економічної агресії РФ.

Про це повідомила після засідання Кабміну заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України - Торговий представник України Наталія Микольська, інформує прес-служба Мінекономрозвитку.

"Це додатково понад 70 тарифних ліній, серед яких: цибуля, соуси і кетчупи, риба, деякі кондитерські вироби, такі, як печиво, хлібці і т.ін., - зазначила Микольська. - Крім того, щоб уникнути поставки заборонених до ввезення товарів під іншими кодами, ембарго введено також на товари, які протягом останнього року не ввозилися в Україну".

Відповідна постанова набирає чинності через 10 днів з дня її опублікування. Зазначені обмеження імпорту товарів з РФ будуть діяти до 5 серпня 2016 року або до скасування Російською Федерацією вищезгаданої заборони щодо товарів з України, сказано в повідомленні.

"Крім того, Мінекономрозвитку за дорученням уряду розпочало підготовку до оскарження дій РФ через механізм розгляду спорів Світової організації торгівлі, - зазначила Торговий представник України. - При цьому враховуватиметься і порушення країною-агресором одного з базових принципів світової торгівлі - свободи транзиту".

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк запропонував розширити список фізичних і юридичних осіб з Росії, проти яких Україна введе санкції.

Як повідомлялося раніше, у вересні 2015 року Україна ввела санкції проти 388 фізичних і 105 юридичних осіб РФ. За словами Яценюка, уряд запропонував ввести обмеження проти 1124 фізичних та 156 юросіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram