ГоловнаЕкономікаДержава

Україна обмежила транзит санкційних товарів із Росії

У половині пунктів пропуску ввезення продуктів заборонили.

Україна обмежила транзит санкційних товарів із Росії
Фото: www.ntv.ru

Уряд постановою від 20 січня затвердив перелік пунктів пропуску через держкордон України, через які можливе ввезення в режимі транзиту російських товарів, які потрапили під українські санкції.

Тепер ввезення заборонених в Україні російських товарів можливе тільки через 10 автомобільних і чотири залізничні пункти пропуску на кордоні з Російською Федерацією. Всього ж на кордоні з РФ зараз діють 21 автомобільний і 8 залізничних пунктів пропуску.

Крім того, ввезення російських товарів, що потрапили під українські санкції, дозволено через 8 автомобільних і 6 залізничних пунктів пропуску на кордоні з Білоруссю. Всього на кордоні з Білоруссю працюють 20 автомобільних і 6 залізничних пунктів пропуску.

Нагадаємо, починаючи з 1 січня Україна і Росія розпочали торгову війну. Росія заборонила низку українських товарів, Україна відповіла тим самим. Окрім того, Росія фактично заборонила транзит вантажів через свою територію. Україна, втім, не забороняла транзит російських товарів, але тепер ввела обмеження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram