ГоловнаЕкономікаДержава

Бізнес погіршив оцінку інвест-клімату в Україні

Індекс ЄБА знизився з 2,65 до 2,50 бала

Бізнес погіршив оцінку інвест-клімату в Україні
Фото: eba.com.ua

Інвестиційна привабливість України, яка різко зросла після втечі з країни Віктора Януковича, продовжує поступово спадати. Про це свідчить щоквартальне дослідження Європейської бізнес-асоціації, пише РБК-Україна.

ЄБА що три місяці розраховує індекс інвестпривабливості України як середнє арифметичне п'яти складових: інвестиційного клімату загалом і в окремій галузі, динаміки інвестклімату за останні три місяці та очікування на наступні три, а також прибутковості для нових інвесторів.

Усі п'ять компонентів за останні три місяці погіршилися. Загалом індекс інвестпривабливості знизився з 2,65 до 2,50 бала.

"Більшість експертів вважають, що позитивних змін не відбувається, незважаючи на очікування суспільства. Єдина позитивна зміна останнього кварталу - парламентські вибори і Кабінет Міністрів, який почав діяти. Експерти позитивно оцінюють люстраційний закон й інші дії зі зменшення корупції", - зазначають в асоціації.

Бізнес при цьому не задоволений рівнем професіоналізму та прозорості влади, передусім НБУ, правовою нестабільністю, відсутністю боротьби з корупцією й адміністративним тиском на підприємців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram