ГоловнаЕкономікаФінанси

ПриватБанк відкрив у "Приват24" продаж доларів для оплати закупів у закордонних крамницях

Банк заборонив транзакції з подвійною конвертацією гривні

ПриватБанк відкрив у "Приват24" продаж доларів для оплати закупів у закордонних крамницях
Фото: superstas.com

ПриватБанк з 6 січня 2015 року відкриває продаж доларів у "Приват24", щоб клієнти могли здійснювати транзакції в інтернет-магазинах, де відбувається подвійна конвертація гривні.

Як повідомили в банку, щоб захистити своїх клієнтів від втрат через подвійну конвертацію, з 4 січня банк заборонив будь-які транзакції, при яких конвертація гривні у валюту проходить у магазині. Також до 10 січня банк поверне клієнтам гроші, які вони втратили від такої подвійної конвертації під час оплати покупок до 3 січня.

"Через особливості взаєморозрахунків українських банків з Visa і MasterCard під час оплати покупок у деяких зарубіжних інтернет-магазинах у гривнях фактично клієнти були змушені платити двічі за конвертацію валюти, - говорить заступник голови правління ПриватБанку Дмитро Дубілет. - Таких магазинів лише кільки відсотків, попри це, щоб захистити своїх клієнтів від цих збитків, ми заборонили транзакції з подвійною конвертацією".

Як зазначають у банку, відшкодування всіх витрат клієнтів на закордонні операції, згідно з міжнародною практикою, відбуваються у валюті (долари або євро), тому в разі гривневої операції в зарубіжному магазині відбувається подвійна конвертація. Щоб уникнути цього, більшість інтернет-магазинів дозволяють клієнтам обрати валюту оплати, у таких магазинах потрібно розплачуватися доларами і євро.

На жаль, є магазини, які самостійно конвертують валюту без згоди клієнтів (переважно це стосується інтернет-магазинів). До них належать, наприклад, Next, Wizzair, Google Adwords. Щоб мати можливість розрахуватися в таких крамницях, клієнтам потрібно розплачуватися доларовою карткою. Відкрити доларову картку можна в "Приват24" за кілька кліків безкоштовно. При цьому клієнти ПриватБанку отримають можливість переказувати гроші з гривневої картки на доларову в розмірі 100 дол. на день.

Також ПриватБанк разом з іншими українськими банками веде активні переговори про вирішення цієї проблеми подвійної конвертації безпосередньо з Visa і MasterCard, а також великими магазинами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram