ГоловнаЕкономікаДержава

Ціна нафти Brent наближається до $59

Ціна бареля в середу вранці продовжила зниження

Ціна нафти Brent наближається до $59
Фото: izvestia.ru

Ціни на нафту марки Brent вранці в середу продовжили зниження і сягнули вже $59,3. Як повідомляє агентство Bloomberg, нафта дешевшає через сигнали про те, що Росія не має наміру скорочувати видобуток.

Лютневі ф'ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:11 за київським часом впали на $0,67 (1,12%) - до $59,34 за барель. До закриття ринку у вівторок вартість ф'ючерсів опустилася на $1,2 (1,96%) - $60,01 за барель. Торги січневими контрактами на Brent завершилися 16 грудня на позначці $59,86 за барель.

Ціна ф'ючерса на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі впала на $1,15 (2,06%) - до $54,78 за барель. За підсумками попередньої сесії контракт подорожчав на $0,02 (0,04%) - до $55,93 за барель.

Російські обсяги видобутку нафти наступного року будуть порівнянні з рівнем поточного року, що становить 10,6 млн барелів на добу, заявив міністр енергетики РФ Олександр Новак, виступаючи на форумі країн-експортерів газу в Катарі. Ціни стабілізуються самі собою, додав він.

"ОПЕК не буде вживати заходів, поки США першими не скоротять виробництво, і зараз видається, що ця безкомпромісна боротьба триватиме до кінця наступного року. Оскільки ціни на нафту різко знижують, схоже, видобувні країни, зокрема ОПЕК і Росія, вирішили зберегти обсяги видобутку без змін зі стратегічною метою", - зазначає сировинний аналітик Woori Investment&Securities Кан Ю Цзін.

Нагадаємо, з початку року нафта обох еталонних марок подешевшала більш ніж на 40% на тлі збереження обсягів видобутку в державах ОПЕК і "сланцевої революції" в США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram